Verdens beste markeder

Det er utrolig hvor mye det er som kan gå under betegnelsen marked, men de fleste forbinder det med salgsboder med brukte og antikke saker som selges. De fleste markedene har et utrolig stort utvalg av varer som legges ut for salg, men det er også markeder som har et begrenset sortiment. Det kan være rene kles markeder, møbler, mat, frimerker og mynt markeder og vinyl plate markeder. Noen av disse markedene har fått status som verdens beste markeder og dem skal vi nå se litt nærmere på.

Central Market

Central Market

Det som noen kaller verdens beste marked kan andre igjen si at det ikke er i nærheten engang, men dette går jo på den enkeltes smak og hva de forventer seg når de går på et marked. Central Marked i Valencia er ett mat marked med utrolig mange varianter av friske grønnsaker og frukter samt andre lokale matprodukter. Dette er et flott marked for de som er glade i mat, men du finner andre ting her også som suvenirer og andre småting. Dette markedet startet opprinnelig opp på slutten av 1830 tallet, da som et utendørs marked. Det ble så startet med å bygge dagens bygning rundt 70 år senere for å få alt inn under tak. Markedet har blitt ett av de største i Europa i dag.

Pike Place Marked

Pike Place Marked som ligger i Seattle i Washington er blant dem som troner på listen over verdens beste markeder. Det startet opp for omtrent 90 år siden, så det er et godt innarbeidet marked. Dette markedet har en god blanding av ting og tang for salg, her er det Farmers marked hvor bøndene kommer inn og selger sine varer, antikviteter, forskjellige håndverkere med sine produkter, bøker og krims krams. Du finner også flere spisesteder her inne hvor man kan slappe litt av innimellom shoppingen.

St Lawrence Marked

St Lawrence Marked

St Lawrence Marked stammer i fra tidlig 1800 tallet, da var det ment som et marked hvor bøndene kom inn en gang i uka og solgte varene sine. I dag er markedet delt opp i tre forskjellige bygninger, The South Marked, The North Marked og St Lawrence Hall. The South Marked er hovedsakelig ett mat marked med det meste innen mat og noen vanlige tørrvarer. I The North Marked finner man også produkter i fra bøndene i nærområdet på lørdager, men på søndager kommer det rundt 80 antikk stander opp inne i hallen og i området rundt. De andre ukedagene er det stort sett bruktmarkeder som preger stedet. I St Lawrence Hall er det butikker og kontorer og saler man kan leie til bruk for store selskaper.

Queen Victoria Marked

Queen Victoria Marked

I Melbourne ligger det kjente Queen Victoria Marked, det er et stort marked som er omtrent 140 år gammelt. Dette er ett av de største turist attraksjonene i Melbourne med mat i de fleste varianter, designer kunstnere, leker, sports artikler, kjæledyr, kjøkken saker, gaver og suvenirer. Markedet er stengt på mandager og onsdager, det åpner klokken 6 om morgenen ukedager og klokken 9 på lørdager.