Verdens beste markeder 2

Det finnes et utrolig godt tilbud på forskjellige markeder rundt omkring i verden. Markeder som passer for de flestes smak og behag. Mat, frukt og grønt, klær, bøker, brukt, antikk, samler og elektronikk markeder. Her er det bare å velge og vrake det som frister. På mange av disse markedene kan man virkelig gjøre noen gode kjøp og spare en god del penger mot det man hadde måtte betalt for tilsvarende varer i en vanlig butikk.

Tsukiji Fish Marked

Tsukiji Fish Marked

Fiskemarkedet Tsukiji Fish Marked som man finner i Tokyo i Japan går for og være en av de beste i verden. Det er også verdens største fisk og sjømat marked. Markedet ligger i bydelen Tsukiji som er rett ved elven Sumida River. Tsukiji markedet er ikke så veldig gammel, det sto ferdig i 1935 men markedet var en erstatning for Nihonbashi markedet som ble lagt i ruiner i 1923 som hadde holdt til der i mange hundre år. Den indre delen av markedet har blitt stengt for turister og vanlige kjøpere av sjømaten. Det var på grunn av for mye folk inne på det lille området hvor storhandelen foregikk, det er bare budgivere og storhandlere som har lov og gå inn der nå. Men det er nok å velge imellom på det ytterstedelen markedet av fisk og sjømat, man får det man trenger der.

Jemaa El Fnaa

Jemaa El Fnaa

I Marrekech i Marokko ligger Jemaa El Fnaa markedet. Markedsplassen er en av de største i landet og et yndet mål for turistene. På dagtid er det vann og annet drikke som selges her, imellom slangetemmere og en form for tannleger. Disse tannlegene har noe gammeldagse tenger og tilbyr folk med tannpine om og få de fjernet. Hadde neppe slippet noen av disse løs på mine tenner. Litt utpå ettermiddagen fylles plassen opp av forskjellige typer artister, her danses det, historiefortellere og akrobater. Greit med litt underholdning også. Når mørket begynner og komme endrer plassen seg igjen og blir fylt med boder av forskjellige slag. Da er det bare å sette i gang med shoppingen.

Marche Monge

Marche Monge

Ett av de mest populære mat markedene i Frankrike finner man i Paris og heter Marche Monge. Dette markedet har holdt på i 75 år nå og har rundt 40 salgsboder spredt rundt på plassen. Her får man det meste av matvarer rett i fra produsentene, frukt og grønt, ost, fisk, bakevarer, kjøtt og egg. Her har de også boder med det meste av krydder man trenger til matlagingen.

Pike Place Market

I Seattle, Washington ligger Pike Place Market, dette er ett marked hvor man kan få kjøpt det meste. Lokale bønder selger sine produkter her sammen med lokale håndverkere og handelsfolk. Markedet er nå over 100 år gammelt og er ett av de eldste markedene som fortsatt driver på. Det ble etablert for gårdbrukerne i området rundt byen slik at de kunne få solgt sine produkter. Det har så vokst bra og flere andre aktører har fått satt opp sine salgsboder her. Her får man også underholdning av varierende typer av gateartister som opptrer rundt omkring i markeds området.

Pike Place Market