Store markeder

Markeder finner man i de aller fleste land verden rundt, det er også utrolig mange forskjellige typer markeder. Her kan man finne stort sett alt mellom himmel og jord, mat, leker, el artikler, klær, kunst med mere. Er vel egentlig bare fantasien som gjelder på hva som kan selges på disse markedene.

Det finnes alt i fra små lokale markeder med noen få små stands til gedigne markeder hvor man får det meste.

Tonala Marked

Tonala Marked

Et godt kjent stort marked er Tonala Marked i byen Guadalajara som ligger i Mexico. Her er det marked på torsdager og søndager og her blitt en av de største markedene i landet. Her finner man utrolig mange varianter av salgsboder med et enormt tilbud til kundene. Mexicanske tekstiler, glassvarer, møbler, keramikk, kunst lagd av lokale små bedrifter som bruker dette markedet som sin markedsføring sted for sine produkter. Her kommer det oppkjøpere for de større butikkene og handler inn, men man er velkommen hit også som turist og handle billige lokale produkter. Du finner andre ting på dette markedet også som barnesko, møbler for dukker, klær og ikke minst mat i mange forskjellige varianter. Her får man en utrolig flott opplevelse.

Provence

I Provence regionen i Frankrike ha man så mange markeder at man nok trenger ett par måneders ferie for og komme igjennom alle sammen. Dette er alle typer markeder som er spredt rund omkring i de mindre tettstedene i regionen. Det er markeder som holdes hver dag, ukes markeder og markeder som holdes en gang i måneden. Det og liste dem opp alle blir for mye her. Men du kan finne listen her og ta en titt på hvilken markeder du har lyst til og besøke. I Marseille har man et stort fiske marked ved den gamle havnen, Old Port Fish Market. Dette er ett morgen marked hvor fiskebåtene kommer inn for å selge sin fangst, her får man garantert ferske fiskevarer. Dette er for det meste små familie bedrifter hvor hele familien hjelper til. Aix- en- Provence en kunstner by med flere markeder, ved Palais des Precheurs finner man ett mat marked, ved Place de Verdun og Place des Precheurs ligger det noen flotte blomster marked og ved Cours Mirabeau har de ett marked med klær. Det er flere markeder spredt omkring i byen så man har flere muligheter her.

Bangkok

Bangkok

I Thailand finnes det utrolig mange markeder, hvert minste lille sted har sine daglige markeder hvor de lokale folkene handler sin mat og diverse saker på. Men de største markedene finner man jo i storbyene og Bangkok er intet unntak for dette. Her er det utrolig mange markeder og velge imellom, store og små rundt omkring i denne enormt store byen. Det enorme helge markedet Chatuchack hvor man finner de utroligste ting, Patong markedet som ligger i Red Light distriktet foregår hver kveld og her finner man klokker, klær, vesker og masse andre ting, Pratunam Marked som holdes hver dag selges det hoved saklige klær på og Khlong San markede som også er åpent hver dag selges det moteklær. Dette var bare noen få eksempler på markedene i Bangkok, det finnes utrolig mange flere der.