Store markeder 2

Det og finne seg et stort marked når man er på ferie og shoppe lokalproduserte varer og minner i fra turen har blitt en trend blant oss. Det er jo utrolig mange forskjellige markeder rundt omkring i stort sett alle land man ferdes til så man finner garantert noe man liker. Det er også mange som kjøper klær og sko, vesker og andre ting man kan trenge under ferie oppholdet på de lokale markedene.

Grand Bazaar

I Istanbul har man Grand Bazaar som er et av de eldste og største markedet i verden. Her kan man rusle rundt i timevis og kikke, her finner du over 4000 stands som dekker et område i rundt 60 gater. Så her trenger man nok mere en noen timer for og få med seg alt. Her kan det bli noe trangt om plassen til tider for det er mellom 200 000 og 400 000 mennesker som er innom her hver dag. Markedet ble startet opp så tidlig som i midten av 1450 tallet for å stimulere økonomien i området, noe de ser ut til og ha klart veldig bra. Her finner man det meste man kan tenke seg, fra gull og edelstener til møbler og tepper. Markedet er åpent alle dager unntatt søndager i fra 9 om morgenen til 7 på kvelden, så her kan man rusle rundt det meste av dagen om man vil. Istanbul har flere mindre markeder og tilby også, sånn som Spice Bazaar, Egyptian Marked og Sali Pazar gate marked er noen av dem.

London

London

London er et veldig populært sted for shopping hungrige Nordmenn, her finner man veldig mange markeder rundt omkring i byen. Loppemarkeder har byen lange tradisjoner med og her kan man gjøre et kupp om man er tålmodig når en rusler rundt på de mange bodene. Ett av byens mest kjente antikk markeder finner man i Portobello Road, markedet heter Bermondsey Marked og er et lørdags morgen marked. Her kan man sikkert gjør et kupp om man vet hva man skal se etter. Brick Lane markedet er ett søndags marked hvor det hoved saklige selges klær og tekstiler eller Borough Marked som er oppe torsdag til lørdag hvor man kan få kjøpt Engelske matprodukter av mange slag.

Cairo

Cairo

Cairos største og mest kjente marked er Khan el- Khalili markedet som er oppe alle dager unntatt søndager, dette markedet har sin opprinnelse helt tilbake til 1500 tallet. Her finner man et godt utvalg av lokale produserte varer som statuer, juveler, klær og mat. Går fort noen timer her om en vil ha med seg det meste av hva markedet har og tilby. Cairo har mange markeder og tilby, i Downtown området ligger Talaat Harb gate marked, her er det for det meste sko som selges. Her vil nok kvinnene like seg ekstra godt. I Zamalek finner man ett juvel og smykke marked, her er det lokale folk som produserer hånd lagde smykker av forskjellige materialer. Gull og sølv er en god del av dem lagd av, men det finnes også i billigere varianter.