Store kjente markeder

Det å bruke litt av ferien til shopping rundt omkring i de utrolig mange markedene som er verden rundt, har vel nesten blitt en trend. En del av disse markedene er det hovedsakelig ferske matvarer som blir solgt, men de fleste av dem er markeder hvor man kan finne de utroligste ting. Tekstiler og klær for øvrig er nok det som turistene kjøper mest av samt suvenirer for å få med seg ett minne hjem i fra turen.

Hong Kong

Hong Kong

Hong Kong er ett populært sted for turister i fra hele verden, her er det mange markeder og velge imellom. Horizon Plaza er ett stort såkalt Factory Outlet Market. Her har man 25 etasjer med rundt 100 forskjellige utsalgs steder, så er går nok hele dagen om man vill se alt. Her finner man møbler, klær, sko, barneartikler, leker og mye annet. Wattis Fine Art er ett litt annerledes marked i Hong Kong, her er det hoved saklig kunst i forskjellige former som selges. Historiske bilder i fra Asia, antikke kart, gamle reisebøker, malerier og lignende gammel kunst. Sikkert veldig interessant for kunst elskere dette stedet. Tempel Street Night Marked, også kaldt menns marked, er ett populært marked som har veldig mye klær for menn. Men det er nok av andre salgsboder her å velge fra som ikke selger klær. Mobil telefoner, klokker, kassetter, videotapes, antikviteter med mere.

Hong Kong har veldig mange forskjellige markeder, for mange og ta opp her. Du finner garanter et marked med tingene du er ute etter i denne store byen.

Syria

Syria

I Aleppo i Syria finner man markedet Al Madina Souq, dette er et marked som betegnes som verdens vakreste og største marked. Det strekker seg over 13 kilometer i smågatene i byen, så her trenger man nok mere en bare en dag for og få med seg alt. Her finner man det meste av lokale varer lagd av forskjellige håndverkere, gull smykker, sølv smykker og gjenstander, forskjellige ull produkter, såper er noen av de lokale spesialiteter. De har også mye importerte varer som silke, krydder og andre varer som betegnes som luksus varer her. Utvalget er enormt. Marche du Midi bruktmarked er det største markedet i Brussel, dette markedet stammer i fra midten av 1600 tallet så det er ett godt gammelt marked. Her får man tak i det meste av brukt ting og antikviteter av alle forskjellige varianter. Markedet er åpent i fra 6 om morgenen til 14, i helgene holder det åpent en time lengre.

Feira da Praca XV

I Rio de Janeiro ligger Feira de Praca XV bruktmarked, her finner man de utroligste gamle ting. Gamle vinylplater, tegneserier, leker, møbler, bilder klær, kniver, smykker elektronikk, klokker og mange varianter av pyntegjenstander.

Feira Rio Antigo

Feira Rio Antigo

Ett annet stort antikk og bruktmarked i Rio er Feira Roi Antigo, dette markedet holdes den første søndagen i måneden og bugner da over av gamle antikke ting samt andre brukt gjenstander. Her finner man klær, lokalt gammelt håndverk, pyntegjenstander, smykker, møbler og mange andre gamle ting.