Store e markedsplasser 2

Handelen på nettet har blitt ett must for de fleste bedrifter, det må de for og holde sine markeds andeler i salget. Utviklingen har jo gått nettopp den veien, flere og flere velger nå denne måten og handle på. Det er jo enkelt, raskt og som regel større rabatter om man handler online. Man vil jo gjerne spare mest mulig på sine innkjøp og da blir valget enkelt.

WooCommerce

WooCommerce ble etablert i 2011, det var WordPress og WooThemes som sto bak firmaet. Det holder til i California i Amerika. Det hadde til formål og hjelpe små og mellomstore bedrifter med og få varene sine solgt på nettet. Det var James Kostner og Mike Jolley som fikk jobben med og videreutvikle firmaet.

WooCommerce

De har klart seg godt siden oppstarten og stadig utvidet og forbedret tilbudet til sine kunder. Dette har gitt dem et salg på omtrent ti billioner Us Dollar gjennom omtrent 2000 nettsider dem har ute. Det er ikke tvil at netthandel og arbeid rundt dette temaet er en veldig god økonomisk måte og drive handel på.

Weebly

 

Weebly

Weebly ble etablert i Pennsylvania av de tre unge herrene Chris Fanini, Dan Veltri og David Rusenco i midten av 2000 tallet. De var alle bare litt over 20 år gamle med mye pågangsmot og datakunnskap. De gikk alle på Pennsylvania State University i studiet College of Information Science og Teknologi, det var her ideen til det hele startet. Starten på nettstedet deres gikk bra, de klarte etter rundt ett år og bemerke seg så godt at de ble valgt av Y Combinator`s til og starte opp program i Silicon Valley i California. Y Combinator`s er ett investerings selskap som satser på nyetablerte firmaer som har gjort det bra i oppstarten og de ser store muligheter for firmaets videre utvikling. Det gikk veldig bra for de tre, sakte men sikkert klarte de og utvikle bedriften såpass at de trengte større plass. De flyttet da til San Francisco i 2014, da hadde de et team på rundt 600 ansatte. De har også åpnet avdelinger i Europa og bedriften går veldig bra den dag i dag.

Bonanza

Bill Harding startet opp Bonanza e marked i 2007, han fikk ideen etter ett garasje salg han hadde. Det regnet hele tiden og salget gikk heller dårlig, han satte da seg ned og opprettet nettstedet for og få solgt unna det han ville bli kvitt. Bonanza hadde stort sett brukte ting som ble lagt ut for salg, ett slags online antikk og bruktmarked.

Bonanza

Han sluttet i jobben for å satse fult ut på markeds plassen, i starten var det bare familie og venner som benyttet seg av nettstedet. Men det gikk over all forventning for han, i dag har han over ti millioner saker som ligger ute til salgs på hans plattform. Det spredte seg fort til og gjelde de fleste land i verden og blir betegnet som det beste eBay alternativet. Mark Dorsey ble med Harding året etter oppstarten og sammen har de virkelig skapt ett solid nettmarkeds sted.