Shopping på nett

Skal handelsstanden holde tritt med konkurrentene må de følge med i tiden og få varene sine ut på nettet. Det er ingen vei utenom i dagens marked fordi utrolig mange gjør sine innkjøp i fra godstolen hjemme nå.De som så dette komme når internett ble vanlig i de fleste hjem og satset allerede da har gjort det veldig bra til nå. De godt etablerte nett markedene har omsetning for mange millioner hvert år.

JD.Com

JD.Com

Det nest største online markedet i Kina er JD.com, det ble etablert i 1998 i Beijing. Det var Liu Qiangdong også kjent som Richard Liu en internett grunder som startet opp selskapet. Han brukte firma navnet Jingdong Century Trading Co i starten, han endret til Jingdon Mall i 2007. Liu brukte litt tid før han la ut online tjenesten, først seks år etter stiftelsen startet han opp med jdlaser.com. Det ble starten på en stor suksess som fortsatt holder til i toppen av Kinesiske firmaer. Ideen til å starte opp med internettsalget kom etter at SARS sykdommen spredte seg fort i Kina, han skjønte da at her var det bare og tenke nytt. Internett handel var da tingen for og holde driften i gang. Til å begynne med solgte han mest optiske produkter, men innså fort mulighetene dette markedet hadde og utvidet ganske fort. Det ble elektronikk, mobiltelefoner, data og tilsvarende produkter som han satset på. I dag er firmaet de ledende innen høy teknologi, AL eller kunstig intelligens, droner, selv drevene biler og roboter. Her snakke man om teknologi på ett virkelig høyt plan. Men det er ikke bare teknologi på høyt plan man kan handle her, det er det meste man finner ute i butikkene. Man kan gjerne kjøpe en ny sofa eller fersk mat, alt levert rett til din dør. Att dette har blitt ett virkelig stort marked er det ikke tvil om, her er det over 300 millioner faste brukere det sier jo alt. I fjor gikk Jingdong inn i samarbeid med det Engelske selskapet Farfetch som også er en online plattform. De konsentrerte seg om moteklær, sko, juveler og andre designer produkter. Liu Quiangdong har virkelig klart det, ikke bare i Kina han driver nå og utvider og regner med og snart være på plass i de fleste land i Europa snart.

Rakuten

Rakuten

Den Japanske forretnings mannen Hiroshi Mikitani grunnla Rakuten i 1997. Markedsplassen er en av de største i Japan i dag med godt over 100 millioner brukere, mange av dem også utenfor Japan. Dette er en tredjeparts markedsplass som er ett mellomledd mellom kjøpere og produsenter. De har satset videre på mange forskjellige områder, de så fort mulighetene når internett handelen tok virkelig av. Nå er det også blitt internettbank, den største i Japan, kreditt kort firma, media, reisebyrå, profesjonell sport, video, markedsføring og data analyse og selvfølgelig det meste innen salg av produkter av ymse slag. De har i dag en rundt 15 000 ansatte og en omsetning på omtrent syv billioner US Dollar, en bedrift som går så det suser.