Online markeder i Europa

Markedene rundt omkring i verden har utviklet seg mye gjennom årene. I dagens datatid har det da selvfølgelig dukket opp mange varianter på nettet. Online markedene blir det stadig flere og flere av, her kan man handle omtrent alt mulig i fra hele verden. Enkelt og effektivt kan man vel kalle det, gjøre all shoppingen i fra godstolen eller sofaen. Mange leverer også rett på døren så man slipper og gå til posten og hente pakken.

Allegro

Allegro

En av de største i Europa er Allegro, det er ett Polsk online marked som startet opp i slutten av 1990 tallet. Hovedkvarteret ligger i byen Poznan som ligger sentralt til i landet. Allegro eies av tre privat eide firmaer, Permira, Cinven og Mid Europa Partners. Polen har klart og bli store på dette E markedet som det kalles, de oppgir og ha over 20 millioner kontoer og over 16 millioner faste brukere på deres sider. Med rundt 70 millioner varer solgt hver måned. Ikke dårlig når en tenker på at Polen har en befolkning på litt over 38 millioner innbyggere. Her får man kjøp det meste som finnes på markedet, i fra små elektronikk til møbler. Nettmarkedet ligner vel da kanskje litt på Finn.no som vi har her i Norge.

Cdiscount

discount

Frankrikes mest besøkte online marked er Cdiscount som ble etablert i slutten av 1990 tallet. Det var de tre brødrene Nicolas, Christophe og Herve Charle som startet det hele. De valgte å selge firmaet i 2011 til Casino Groupe som driver stort innen online markeder. De har avdelinger også i Finland, Ecuador, Colombia, Thailand, Senegal, Cameroon, Belgia og Elfenbenkysten. Daglig ligger de på rundt to millioner stykker som besøker sidene hver dag og det blir omtrent 19 ordre hvert sekund, her går det unna ja. Man har også ett gjennomsnitt på rundt 125 000 pakker som sendes daglig, her snakker vi om virkelig storhandel. De har jo et stort vare spekter så det hjelper jo utrolig mye, data, spill, elektronikk, møbler, husholdningsapparater og masse annet. De sender også til rundt 150 land over hele verden, det er vel en av grunnene til at salget er så stort. De har også åpnet to forretninger i Frankrike, en Le Bouscat og en i Rue Du Bac. Her selger de ting som ligger på best seller listen sin og man kan få utlevert småpakker her.

Otto

Otto

Otto Gmbh er ett Tysk online marked som ble etablert i slutten av 1940 tallet av Werner Otto. Det hele startet opp som ett katalog firma hvor man kunne bestille varene rimeligere en de var i forretningene. Firmaet er i dag fortsatt en familiebedrift hvor Michael Otto er dagens eier. Det har vokst stort på disse årene og har avdelinger i over 20 land som Australia, Russland og de fleste andre Europeiske land. De utvidet firmaet med tiden til og gjelde mere en bare nett handel, eiendom og finans har også blitt lagt til. Med sine nesten syv millioner faste brukere har de blitt Tysklands nest største nett marked.