Noen flere berømte markeder

Når man drar til utlandet på ferie blir det som regel turer til de lokale markedene som er rundt omkring i verden. Selv om man kanskje ikke er på jakt etter noe spesielt tar man seg likevel en tur. Det å shoppe er jo nærmest en hobby for mange kvinner og disse markedene er ett yndet sted for dem. En del av disse markedene har vokst seg store og bli ganske berømte steder.

Shilin Night Market

Shilin Night Market

I Taiwans hovedstad Taipai ligger Shilin Night Market. Dette markedet ble startet allerede i slutten av 1800 tallet. Hoveddelen av markedet er ett mat marked hvor man får servert de utroligste rettet og drikker i over 500 forskjellige salgs steder, resten av markedet er beregnet på møbler, klær, kjæledyr, foto og diverse andre salgs boder. Her finner man også kino og karaoke steder hvor man kan nyte en film eller prøve seg på litt sang.

La Boqueria Market

I Barcelona i Spania ligger markedet La Boqueria som stammer helt tilbake i fra 1200 tallet. Da var det ett kjøtt marked som bøndene i distriktet solgte sine kjøttvarer. Det ble ikke ett offisielt marked før i starten på 1800 tallet da som et fiske og kjøttmarked langt til rette av myndighetene. I dag er det hoved saklig ett mat marked men du finner mange andre typer salgsboder her også. Gaveartikler, klær, vesker, kjøkken utstyr og mange andre varianter.

Chatuchak Weekend Market

Chatuchak Weekend Market

Det som betegnes som verdens største weekend marked er Chatuchak Weekend Market i Bangkok Thailand. Her finner man over 15 000 salgsboder som ligger i nesten 30 forskjellige seksjoner. Det kan fort bli noe folksomt her i helgene for det er mellom 200 000 og 300 000 besøkende daglig. Markedet åpnet i starten av 40 tallet og har i vokst jevnt opp i gjennom årene. Her finner man det meste, klær og tilbehør, håndverk, keramikk, møbler, pyntegjenstander, planter og hage verktøy, kunst, bøker, antikviteter, samler objekt, brukte klær og andre brukt gjenstander, kjæledyr og utstyr til disse og ett stort variert mat tilbud. Markedet er åpent onsdag og torsdag fra klokken seks på morgenen til klokken seks på ettermiddagen, da selges det blomster og planter her. På fredag til og med søndag også fra klokken seks på morgenen til klokken seks på ettermiddagen er det vanlig marked.

Rialto Market

Rialto Market

I Venezia i Italia ligger Rialto Market. Hit kan du komme med gondol, og man får da en liten følelse av og besøke ett flytende marked. Mye av markedet ligger langs Grand Canal og er lett og komme frem til. Dette er hoved saklig ett mat marked hvor man finne hvor man har de ferske lokale spesialiteter. Foruten frukt og grønt har de også fersk fisk og tilby kundene. Det er også noen få salgsboder med andre diverse ting som ikke har noe med mat og gjøre. Markedet har åpent i fra halv åtte på morgenen til ett på ettermiddagen i fra mandag til og med lørdag. Det lønner seg og komme tidlig hit for og sikre seg de beste varene og unngå stor innrykket som kommer utpå dagen.