Nettmarkeder verden rundt

Den største økningen i handel i dag er det nettmarkedene som gjør, netthandelen har virkelig tatt av i de siste årene og økningen ser ikke ut til og stanse opp i den nærmeste tiden. Man må i dag om man vil overleve i den harde konkurransen henge seg på nett markedet, selv om man har lokaler som man selger varene i fra trenger man også en nettside eller nettmarked hvor kundene kan kjøpe varene i fra.

Wish

Selskapet ContextLogic Inc er ett online markedssted som opererer under navnet Wish. Det ble etablert i 2010 av Danny Zhang og Peter Szulczewski som begge har vert dataprogrammerere hos Google og Yahoo. Selskapet holder til i San Francisco i Amerika og er store på IOS og Android plattformer. De satset på en egen app som man måtte ha for og kunne handle på nettet med, her kunne produsentene selv legge ut sine varer for salg. De startet opp med kun elektronikk men har i dag utvidet utvalg til og gjelde det meste av varer ute på markedet. De har blitt veldig populære, det er nå over 40 land som benytter denne appen og de har over 300 millioner brukere verden rundt. Wish er også den største annonsøren i Facebook og bruker rundt 500 millioner Us Dollar i året bare på reklame der. De har også skrevet en tre år lang sponsor avtale med basketball laget Los Angeles Lakers på rundt 40 millioner Us Dollar. Det er godt gjort og ha en så stor omsetning med bare rundt 300 ansatte, en virkelig god forretnings ide av de to herrene dette.

Wish

Zibbet

Zibbet er en e marked som ble etablert i 2009 som har spesialisert seg på kunst, håndlagde produkter av forskjellige varianter og gamle såkalte vintage produkter. Her legger de forskjellige selgerne ut sine varer som smykker, klær, møbler, plater, pynte gjenstander klokker, dukker og leker med mere. Zibbet har i dag rundt to millioner brukere spredt rundt omkring i verden.

 

Asos

Quentin Griffiths og Nick Robertson grunnla Asos i 2000, de holder til i London i England. Dette er ett online marked rettet til de litt voksne ungdommene og har da moteklær og kosmetikk som sin hovedsatsing. De prøvde seg en periode med barneklær men salget der vart ingen suksess så de sluttet etter en kort periode. De startet opp med sin egen dame kolleksjon etter rundt fire år, dette ble en suksess så de fulgte på med en egen herre kolleksjon som også gjorde det veldig bra. I 2005 fikk de en liten nedtur, det var da Buncefield Fuel Depo eksploderte, da mistet de varer for rundt fem millioner Pund og selskapet var stengt for omtrent seks uker. Men de tok seg ganske fort opp igjen. En ny brann i vare lagret de hadde i Barnsley gjorde at de ikke tok i mot ordre i noen dager, men denne var ikke så alvorlig som den første brannen. De har nå utvidet og etablert seg i flere land i Europa, Russland og i Kina. De har fortsatt suksessen og har i dag rundt 3500 ansatte og en omsetning på nesten to billioner Pund.

 

Asos