Netthandel India

Netthandel har virkelig tatt av, ikke bare her i Norge men over hele verden har det blitt utrolig populært. Storhandel i fra sofaen er jo en veldig lettvint måte og gjøre sine innkjøp på, og man kjøper vel i mange tilfeller ting man ellers ikke ville ha kjøpt også. Denne formen for innkjøp av diverse saker har handels standen fått øynene opp for, og de fleste som driver med online markeder har startet tidlig opp for og holde tritt med konkurrentene.

Flipkart Marketplace

I India er Flipkart en av de største på online markedet, det ble etablert en del senere en de største markeds plassen. Det var Sachin Bansai og sønnen Binny som startet opp firmaet i 2007. Hovedkontoret ligger i Bangalore som er hovedstaden i provinsen Karnataka som ligger i den sydligste delen av India. De startet opp med fokus på boksalg. Men innså raskt mulighetene for å øke varetilbudet med elektronikk, mote og livs stil produkter. De har også i den senere tiden lagt til sports artikler, barneutstyr, møbler og annet nyttig til hjemmet. I dag har firmaet over 30 000 ansatte og ett salg på omtrent 2,8 billioner Us Dollar. Det har blitt hele 100 millioner registrerte brukere som gir firmaet rundt åtte millioner sendinger hver måned.

Det store kjente Amerikanske firmaet Wallmart har kjøpt seg godt inn i Flipkart nå og har nesten 80 prosent av aksjene der, det var for og holde tritt med Amazon som har blitt store i Asia.

ShopClues

ShopClues ble etablert i Silicon Valley av Sanjay Sethi, Radhika Aggarwal og Sandeep Aggarwal i 2011, hovedkvarteret ligge i dag i Gurgaon i India. Her har de også ett vidt spekter av varer, kjøkken, mote, elektronikk og daglige forbruksvarer. De har vokst og blitt store i India, det er i dag over 11 000 ansatte og firmaet anses å være vert rundt en billion Us Dollar. Nok en solid online bedrift dette.

ShopClues

Paytm

Den suksessfulle forretningsmannen Vijay Shekhar Sharma stiftet Paytm i 2010, så dette er også et relativt ungt selskap innen nettmarkeder. De har hovedkvarteret i utkanten av Indias hovedstad New Delhi som jo er en millionby. I starten var dette en ren betalings plattform, for og kunne lade opp telefon med ringetid og eventuelt betale andre regninger. De vokste fort og etter rundt syv år hadde de over 100 millioner brukere, det var da de la til flere tjenester. Da fikk deres kunder muligheten til og handle direkte i fra over en million forskjellige selgere spredt over hele India.

Snapdeal

Det var i 2010 at Rohit Bansai og Kunal Bahl startet opp Snapdeal i hovedstaden New Delhi. De vokste veldig fort, det tok ikke mere en fire år før de hadde over 300 000 selgere på sin plattform. Disse hadde til sammen over 30 millioner produkter fordelt på rundt 800 forskjellige varegrupper.

Snapdeal

De satset også på sin egen betalings plattform, men i stedet for å lage en selv kjøpte de opp firmaet FreeCharge for å dekke dette behovet. De har i dag en stor omsetning og er blant de største nettmarkedene i India.