Markedsrunde i verden del 2

Da var jeg klar til å fortsette min virtuelle runde rundt på markeder i verden. Jeg har allerede vært flere plasser i Asia og er i ferd med å forflytte meg tilbake til markeder i Europa igjen. Jeg avsluttet forrige artikkel i Istanbul, og denne artikkelen har jeg planer om å besøke flere steder i Europa og jammen har jeg glemt et par store markeder i Asia også. Mange fine plasser å besøke for den som trives på markeder. Og det finnes mange flere enn de få jeg så vidt omtaler her i mine to saker om markeder i verden.

Chandni Chowk – Delhi, India

Det ble jammen litt frem og tilbake det med Asia – Istanbul og så tilbake til Asia igjen. Men hva gjør vel det så lenge det er en virtuell reise. Alt r så mye enklere da! Delhi i India er et av verdens travleste markeder. I hvert fall i India, men er det travelt i India så er det travelt målt på verdens basis også. Men så selges vel alt du kan tenke deg på dette markedet også.  Godterier, bøker og blader, klær, sko, lærvarer, elektronikk med mye mer.

Markedet er på plass hver eneste dag og tilbyr varer fra cirka 2500 stander og boder.

Taipai, Taiwan

Mat, mat og atter mat. Det store berømte nattmarkedet i Taipei er mest kjent for all sin mat som serveres her. Lokale kommer med lokale retter og lokale stamgjester. Rundt selve nattmarkedet er alle de små gatene overfylt med underholdning. Film på kinoer, filmarkader eller karaoke er det mest vanlige. Så mat og film er helt ok i Taipei.

Barcelona, Spania

Her er det flere steder i denne byen hvor det yrer av liv på markeder. Jeg havner like ved La Rambla – den kjente gaten med sine salgsboder, kafeteriaer og all forskjellig underholdning La Boqueria er en hall full med mat og det siver utrolige herlig lukter ut herifra. Rundt 200 boder der inn i denne hallen tilbyr alt fra frisk frukt til mengder med lokal mat og masse annen mat. Dette skjer hver dag uten søndager.

Barcelona, Spania

Marrakech, Marokko

Her er det veldig variabelt hvor mange boder og stander det selges fra, men det er alltid «full fart» her uansett. Det selges alt fra tepper og tekstiler til tørket mat og snacks som frukt og nøtter på dette Soukene markedet i Marrakech. Et velkjent marked selv om det ikke har all verdens spesialiteter å tilby.

Paris, Frankrike

Litt mer design preget marked enn alle de andre jeg har vært innom. Antikviteter, keramikk, statuer og masse andre saker som er lagt frem til salgs for gjenbruk. Mye fint og mye å se på for «vanlige mannen i gata». Marché aux Puces de Saint-Ouen markedet er vel kanskje for de med litt mer spesiell smak enn gjennom snittet.

Har du bare tålmodighet nok så kan du finne skatter på slike plasser om du er på rett sted til rett tid og så videre når nye varer legges frem.