Markeder online 2

Ett av de markedsplassene som har størst økning er nok online markedene. Veldig mange handler det de trenger i fra datamaskinen eller fra smart telefonen i dag. Men når man er på ferie eller ute på tur er det de vanlige lokale markedene som gjelder. Online markedene har vokst seg ganske store de siste årene, folk synes det er mere behagelig og gjøre sine innkjøp i fra sofaen hjemme.

Norske online markeder

Norske online markeder

Det har kommet en god del online markeder her i landet, en av de største er Finn.no. Det som også er ett stort selskap er Qxl.no, de har rundt 1 200 000 medlemmer. Qxl er med i det danske firmaet Lauritz.com som driver med online auksjoner og online salg i Norge, Danmark, Sverige, Belgia, Tyskland og Finland. Lauritz Christensen Auktioner er anses for og være en av Danmarks eldste auksjons firmaer. Det ble etablert så tidlig som i 1885 i København, og var lenge en familiebedrift. I 1998 overtok Bengt Sundstrøm firmaet og som hadde en drøm om å gjøre auksjonen tilgjengelig via internett. Det startet han opp med året etter han overtok firmaet og ble da det første auksjonshuset som gjorde dette. Det har blitt en suksess for dem, ifra og ha en omsetning 20 millioner Danske kroner i oppstarts årene har de i dag en årlig omsetning på nesten 900 millioner Danske kroner. De har i dag nesten 30 steder i seks forskjellige land hvor man kan levere inn ting for salg personlig hvor da også kundene kan komme innom og se varer før de begynner å by på den.

StepStone

StepStone

En annet online marked her i landet er StepStone, det er ett jobshop marked. Det er som navnet sier ett sted som driver med rekrutering til arbeidsmarkedet. StepStone ble etablert i Norge i midten av 1990 tallet og vokste seg store gjennom fusjoner og oppkjøp rundt omkring i Europa. Det er det Tyske mediekonsernet Axel Springer SE som eier StepStone i dag, det er nok Europas største avisforlag og ett av verdens største mediekonsern. Det er i dag 11 selskaper i Europa som er tilknyttet dette rekrutering firmaet og de har rundt syv millioner brukere hver måned. De formidler jobber over hele verden og har i dag rundt 60 000 selskaper som bruker nettstedet til og finne seg nye medarbeidere. Med rundt 600 000 jobber å velge imellom hver måned har man ett ganske stort tilbud her.

Bondens marked

Bondensmarked.no er ett nå 15 år gammelt nettsted hvor man får kjøpt ferske matvarer rett i fra produsentene. Her finner man kjøtt, økologisk kjøtt, fisk, oster, vilt, honning, bakevarer, grønnsaker og bær. Stort sett det man trenger av råvarer til matlagingen. Man finner markedet også i rundt 20 forskjellige steder i landet og de har som mål og etablere marked i de fleste store byene landet rundt. Denne formen for markeder hjelper de små gårds brukene til og få vist frem sine produkter og hjelper dem med og få solgt dem.

Dette nettstedet er det produsentene selv som eier med Norges bondelag, Norges Bonde og Småbrukslag, Norsk Landbruksvirke, Økologisk Norge og Hanen og Oikos.