Flere markeder i Danmark

Våre naboer i sør Danmark er ett yndet reisemål for oss Nordmenn, og da gjerne med en fergetur for å handle billige varer. De fleste tar det som en helgetur og kan spasere litt rundt og se på de forskjellige attraksjonene og tar seg gjerne en tur innom markedene i området. Det er jo en god del saker som er billigere i Danmark for oss, så hvorfor ikke handle inn litt når man først er ute på tur.

Thorvaldsens Plads Antique Marked

Thorvaldsens Plads Antique Marked

I over 20 år har Torvaldsens Plads Antique Marked i København holdt på, det blir betegnet som Danmarks beste antikk marked. Stedet ligger i den gamle bydelen rett ved siden av Thorvaldsen Museum. Dette er ett fredag og lørdags marked som tilbyr gode antikke saker, selgerne er gjerne profesjonelle antikkforhandlere som tar turen ut hit på markeds dagene. Her kan man finne det meste hva en samler er interessert i, dukker, smykker, keramikk, glass, bestikk, pyntegjenstander med mere. Ett fint sted for de som liker gamle saker dette.

Nørrebro Flea Marked

Nørrebro Flea Marked

Ett annet populært brukt og antikk marked i København er Nørrebro Flea Marked, det ligger langs Nørrebro gaten og er Københavns lengste og smaleste marked. Det ligger langs fortauet inntil muren som skiller gaten i fra Assistens kirkegård. Markedet startet opp for over 30 år siden så det har jo holdt på en stund i den travle byen. Her finner man alt mulig rart av gamle ting. Små og store pyntegjenstander, smykker, dukker, leker og er man heldig finner man noen gode antikviteter også.

Veras Marked


Veras Marked

Ett marked mange kvinner nok vil elske er Veras Marked, markedet holdes på forskjellige plasser rundt omkring i København. Man må innom deres hjemmeside for og finne ut sted og tid. Dette er et marked for merkeklær med ett uvanlig konsept. Her kan man bytte klær man har og da mulig gått litt lei dem og få nye merkeklær til en rimelig penge. Smart tiltak som øker gjenbruken, alltids noen som liker dine brukte klær og man får jo litt tilbake for dem også. Det er hovedsakelig tre måter man kan bruke markedet på, Selge klærne dine i kommisjon, leie deg en stand og prøve og selge klærne selv eller bytte dine klær til nye.

Remisen Flea Marked

Remisen Flea Marked

I bydelen Østerbro i København ligger Remisen Flea Marked, den finner man inne i en eldre trikkehall så her er man ikke avhengig av været for å shoppe litt. I motsetning til de fleste andre markeder verden rundt tar de inngangspenger her, ikke mye men allikevel. Det byttes gjerne om litt på varetypene i løpet av uken, noen dager klær andre dager elektronikk osv. Blir jo litt mere spennende og varierende marked da. Med over 100 salgs boder har man en god del variasjoner og velge mellom og selvsagt forskjellige priser. Man kan jo gjerne prute litt på disse markedene, er vel omtrent en selvfølge for mange det. Hallen blir også brukt til forskjellige idretts arrangement og tilstelninger så man må sjekke opp hvilken dager og tider markedet pågår. Det finner man på deres Facebook side.