Bil markedsplasser

Marked og markedsplasser har alle steder som produserer, foredler eller selger varer av forskjellige typer. Markedsføringen for disse er nok det mest viktigste for dem for å få inn så mange kunder som mulig til sitt salgssted. Det å få ut informasjon om sitt produkt har i disse konkurranse tidene har blitt en stor butikk for de som driver med på dette. Dette gjelder også bil markedsplassene hvor landene har en stadig konkurranse seg imellom om å være de beste.

Kina

De som i dag er verdens største på bil i antall solgte biler er Kina. De solgte nesten 29 millioner biler i fjor. Det er merket Wuling Hongguang som er den absolutte bestselgeren deres, og den blir produsert av SAIC- GM-Wuling som igjen er ett samarbeid mellom SAIC Motor, General Motors og Liuzhou Wuling Motors.Det største markedet for dette merket er uten tvil i Kina helt i fra starten av dette merket som var i 1982. Dette er en mellomstor flerbruksbil som egner seg godt til både varetransport og til persontransport. Det er vel en av de viktigste årsakene til at merket selger så bra. Det er relativt små motorer i disse bilene, i fra 1,2 L til 1,5 l, noe som da igjen gjør at de er ganske rimelige biler. Man har som målsetning å selge rundt 2 millioner biler av dette merket i Kina hvert år, noe det ser ut til at de klarer godt.

Amerika

Det Amerikanske bilmarkedet er også stort, og det var lenge verdens største men nå ligger de på andreplassen. Her ble det solgt noe over 17 millioner biler i fjor og her det var Ford F Series som var den mestselgende. Dette er jo også en flerbruksbil som passer til de fleste behov med god plass til passasjerer og til gods. Ford F Series er ett godt gammelt merke som har blitt produsert i fra 1948 og frem til dags dato. Dette ble en populær bil over i statene for det var en skikkelig arbeids hest som egnet seg godt ute i terrenget også. For gårdbrukere og andre som holdt til ute på landet var bilen et nyttig redskap. Salget i Amerika og Canada ligger i dag på litt over en million biler i året.

Ford

Japan

Det Japanske bilmarkedet har også vært stort i mange år nå, det ligger i dag på tredjeplassen med noe over fem millioner solgte biler i fjor. Det var merlet Toyota Corolla som det bestselgende merket. Dette er også en bil som har blitt produsert i mange år nå, den første kom allerede i 1966 og de holder fortsatt på med denne modellen.

Toyota

Det er jo selvsagt stor forskjell på de første bilene og dagens modeller, fremskrittet går jo utrolig fort fremover innen bilbransjen. Man vil jo gjerne være først ute med ny teknologi og utstyr for å holde konkurrentene litt på avstand. Toyota Corolla blir i dag også produsert utenfor Japan med flere da lokale varianter av modellen. Her har man motorer i fra 1,2 L og opp til 2 L med forskjellige drivstoff varianter å velge imellom.