Antikk og bruktmarkeder verden rundt 2

Antikk forhandlere og privatpersoner med sansen for antikviteter liker og ferdes rundt på antikk og brukt markedene. For det meste for å se om de kan finne noen godbiter og gjøre et kupp.

Men det er også mange som er på utkikk etter brukte gjenstander til en rimelig penge. Gjenbruk er jo en viktig ting i disse miljøtider. Det den ene ikke vil ha er det gjerne noen andre som trenger.

Round Top

Round Top

Amerikanerne er kjent for å gjøre alt stort, det gjelder også mange markeder de som holdes over der. Round Top eller Warrenton Antiques Week er intet unntak. Markedet strekker seg gjennom 59 byer som ligger i mellom Austin, Houston og San Antonio, markedet ligger langs Highway 237 i Texas. Det holdes to ganger i året, på våren og på høsten og varer mellom en uke og ti dager. Markedet har holdt på i litt over 50 år nå og ble startet av Emma Lee Turney med en liten stand antikk ved Round Top Rifle Association. Dette spredte seg veldig fort og snart kom det mange som drev med antikk og brukte saker. Det ble til slutt tusenvis som kom og satte opp sine stands med utrolig mange forskjellige varer de tilbyr kjøpelystne kunder. Det holdes tre steder med show under markeds dagene, det er i Spring and Falls Antiques Fairs, Winter Antiques Show og i Big Red Barn. Her garanterer de nasjonens beste Antiques Show, så det er bare å legge turen innom om du er i området når markedet holdes.

The Big London Flea

The Big London Flea

London har også veldig mange bruktmarkeder og tilby, ett av dem er The Big London Flea. Det finner man i de gamle lokalene til ABC kinoen og her har de rundt 50 salgsboder som tilbyr det meste av gamle brukte ting.

Deptford Marked

Deptford Marked finner sted ved Deptford plassen, dette er et marked som er åpent onsdag, fredag og lørdager i fra 9 om morgenen til rundt 17,30. He er det også et bra utvalg av brukte ting pluss at det er en god del stander som selger mat, frukt og grønt.

Old Spitalfields Marked

Old Spitalfields Marked

Old Spitalfields Marked er ett innendørs marked som er åpent hele uken. Her inne er det en del faste butikker med kjente merkevarer og spise steder. Men hoved delen av markedet er et brukt marked hvor man finner det meste av gamle ting som kunst, klær, krims krams, bøker, møbler og andre samleobjekter. På torsdager finner man i tillegg det ukentlige antikk markedet her, med rundt 80 stands med masse varierte antikke saker. Her har man også lade egne dager for de som foretrekker de gamle vinyl platene, det er den første og den tredje fredagen i hver måned det blir hold.

The South London Vintage Furniture Flea

The South London Vintage Furniture Flea

Det som blir betegnet som Englands største brukt møbler marked er The South London Vintage Furniture Flea. Markedet finner du i Bixton Hill og har som navnet sier brukte møbler som hoved tema. De kan tilby vinylplater, tekstiler, platespillere og diverse andre gamle ting.