Antikk og bruktmarkeder rundt omkring i verden

Med alle de forskjellige markedene rundt omkring i verden er det en god del av dem som har spesialisert seg på enkelte varetyper, de fleste markedene har jo et ganske bredt utvalg i salgsbodene sine. Antikk og brukt markeder har blitt et populært sted for de som liker og samle på antikviteter, man kan virkelig gjøre ett kupp her om man vet hva man skal se etter.

Brooklyn Flea Marked

En av de store bruktmarkedene i Amerika er Brooklyn Flea Marked som ligger i nettopp Brooklyn i New York. Det ble startet opp av Jonathan Butler og Eric Demby i 2008, så det er ikke ett så gammelt marked dette. Her finner man flere hundre stands med antikviteter, klassiske gamle klær, møbler, smykker, kunst, samlerobjekter og lokale produkter. Det er ikke bare i Brooklyn de har markeder som dette, Brooklyn Flea Marked arrangerer flere markeder rundt om på østkysten av Amerika og har blitt et populært innslag rundt omkring for både lokalbefolkningen og turister som er der. Stedet blir også gjerne oppsøkt av antikvitets handlere og samlere som gjerne vil finne seg noen godbiter der.

The Historic National Road Yard Sale

The Historic National Road Yard Sale

The Historic National Road Yard Sale markedet må vel være verdens lengste marked, det strekker seg i fra Maryland til Missouri. Det er en strekning på 824 mile eller 1326 kilometer. Dette markedet ble startet av Patricia McDaniel i 2003 og blir holdt hvert år, det ligger langs Highway 40 eller rute 40 som det også kalles. Det er Amerikas eldste highway som starter i Baltimore, krysser Appalachian fjellene, er innom West Virginia og Pennesylvania og helt inn til St Louis. Dette må jo være en flott måte og ta seg en road tripp som de kaller det, se landet og samtidig se på alle de tingene som er lagt ut til salgs langs ruten. Det er alt mulig rart og finne her, mange som bor langs veien setter sine ting rett på utsiden av huset mens andre kommer til og selger i fra små stander eller direkte i fra bilene. Markedet holdes hvert år helgen etter Memorial Day som er i slutten av mai måned, det starter da på fredagen og holder på til søndag kveld.

Lincoln Road Antique and Collectible Marked

Lincoln Road Antique and Collectible Marked

Ved Miami Beach i Florida ligger Lincoln Road hvor man finner Antique and Collectible Marked annenhver søndag i fra oktober til mai hvert år. Dette markedet er skvist inn mellom palmerader, plener og små restauranter langs strand gata. Her finner du det meste, gamle moteklær, smykker, møbler, klokker, gamle sigarett kasser om mye annet gammelt og antikke saker. Ett flott avbrekk i fra strandlivet som Miami Beach er kjent for.

Randolph Street Marked

Randolph Street Marked

I Chicago finner man Randolf Street Marked som ligger rett ved Ogden Park. Hit kommer selgere i fra hele landet for å selge sine varer, som er alt mulig rare gamle greier, tepper, postkort, mynter, klær og alt annet av brukte og gamle ting. Dette markedet er satt sammen av Randolph Street Market og Modern Vintage Chicago Markedet som har litt ulike dager som det holdes på, man finner ut når på deres hjemmesider.