Amerikanske online markeder

Med den enorme utviklingen som de forskjellige nettmarkedene verden rundt har hatt, etter at internett ble noe omtrent alle har, har gjort gründere til ganske rike mennesker. De som var tidlig ute med sine nettplattformer og tilbød salg av diverse varer er de som har klart seg best så langt. Men det er kommet flere ganske nye ut på markedet som også gjør det bra. Men konkurransen om dette markedet er hardt, så det lønner seg å ha ett unikt produkt for å hevde seg i dette markedet.

Best Buy

Det var Richard Michael Schulze og James Wheeler som startet opp dette firmaet så tidlig som i midten av 60 tallet, da med navnet Sound of Music. Det var et firma som spesialiserte seg på det meste som har med musikk og gjøre. Schulze kjøpt så ut sin partner etter rundt fem år og satset stort videre alene. Hovedkvarteret ble lagt til Richfield som ligger i Minnesota. Det tok nesten 17 år før navnet ble endret til Best Buy. Da hadde de vokst til og ha ti butikker og ett salg på omtrent ti millioner artikler.

Da startet de med å utvide med varer som video og hvitevarer og la stadig til flere typer varer med tiden. De spredte sine butikker utover det meste av Amerika og etter nesten 40 år etter oppstarten hadde de over 600 butikker bare i Amerika. De satset videre og etablerte butikker i Kina og i England. Det var først i 1998 at de lanserte sin første online plattform, en side de oppdaterte igjen i to år senere. Online salget ble straks en stor suksess for bedriften og har i dag over 125 000 ansatte som bidrar til ett salg på over 42 billioner US Dollar.

Etsy Markedsplace

Etsy Markedsplace ble etablert i 2005 av Robert Kalin, Hiam Schoppik og Chris Maguire, fjerdemannen som kom inn litt senere var Jared Tarbell. De satset på håndlagde produkter og antikke og gamle klassiske ting som fotografier, klær, juveler, bad og sminke produkter, leker og alt annet relatert til dette.

Etsy Markedsplace

Det er også kommet til flere typer varer som verktøy for håndverkere som lager sine egne varer de så legger ut for salg på siden og alle de eldre varene som legges ut må være minst 20 år gamle. En side for litt spesielt interesserte dette, med det selger bra dette også. Etsy Markedsplace er også forskjellig i fra andre online markeder, her må selger registrere seg med bruker navn og ett butikk navn. Når man så har varer man vil legge ut for salg koster hvert produkt rundt to kroner og blir da ute på siden i fire måneder. Salgs summen er det selger som setter, her tar da Etsy fem prosent av salgssummen på hvert produkt når det er solgt. Så her må selger også tenke på den utgiften når man legger ting ut for salg på denne siden. Men selv med disse avgiftene har de stor omsetning på Etsy, etter nesten ti års drift hadde de en omsetning på nesten 200 millioner US Dollar og rundt 700 ansatte.