Amerikanske online markeder 2

Som de andre steder på vår klode har også de Amerikanske borgerne virkelig fått opp øynene for online markeder. De er jo litt bortskjemte med mange ulike drive inn forretninger og andre måter og slippe å gå ut av bilen på. Så online handling er nok perfekte også for dem, for er jo enkelt og handle i fra godstolen og få varene levert rett på døra. Dette har jo spredt seg over hele verden.

Jet.com

Det var Marc Lore, Mike Hanrahan og Nate Faust som etablerte Jet.com i 2014. Hovedkvarteret ligger i Hoboken som ligger i New Yersey Det var Lore som da hadde solgt Diapers.com ett annet online marked som han hadde etablert nesten ti år før og som han solgte til Amazon.com etter bare fem år som hadde ideen til det nye nettstedet. Han hadde en formening om at mange kunder ville vente lengre på sine varer om de fikk varene billigere, det har stemt med hans antagelser. For satsingen har gått veldig bra, de utvidet stadig med flere varegrupper og hadde det meste til salgs på sine sider. Med en så stor suksess så begynte de store innen netthandel og vise sin interesse for firmaet. Det store kjente selskapet Walmart la inn ett tilbud på hele 3,3 billioner US Dollar for Jet.com i 2016, kun etter to års drift ble det så solgt til da nettopp Walmart. Marc Lore har da hatt to store suksesser innen samme konseptet med internett markeder og gjort store penger på dette. Gjenstår og se om han fortsetter og eventuelt starter opp ett nytt konsept i samme stilen.

Jet.com

Reverb.com

David Kalt kjøpte opp en musikk butikk i Chicago i 2013 og rett etterpå etablerte han selskapet Reverb.com. Butikken het da Chicago Music Exchange og hadde det meste av det som hadde med musikk og gjøre i varesortimentet. Her kunne man komme og kjøpe og selge instrumenter og ble fort ett møtested for mange musikere. De har hatt kunder som Adele, Johnny Depp, Sting, og Mastodon. Ett godt kjent sted dette. Årsaken til at Kalt opprettet egen online marked side var at ble frustrert over de mulighetene det var på nettet og kjøpe og selge instrumenter. Han har latt alle store som små produsenter og forhandlere få tilgang til siden sin, dette har medført til at i dag er det blitt så mye som omtrent 400 millioner US Dollar i omsetning. Med over ti millioner som er innom sidene deres hver måned ser fremtiden for dem også bra ut.

Reverb.com

Wayfair

Det var Steve Conine og Niraj Shah som etablerte Wayfair i 2002, de holder til i Boston i Massachusetts. De satset på artikler til huset som møbler og dekor samt annet krimskrams. De har vokst ganske fort, det tok bare fire år før de var godt kjent i Amerika og startet med satsingen internasjonalt. De har blitt en av de største nett markedene for møbler i Amerika, med en omsetning på nesten fem billioner US Dollar og de har rundt 10 000 ansatte. Nok en bedrift som har gjort det veldig bra.